Kako se zaštiti od zračenja rutera? 3 jednostavna rešenja, bez potrebe da se seliš na Rtanj

Kako se zaštiti od zračenja rutera? 3 jednostavna rešenja, bez potrebe da se seliš na Rtanj

Stvarnost je jednostavno takva – svuda su nam po kući ruteri, tableti i računari. Često čak i po više komada. Ruter nam pruža komfor i podržava tehnološki napredak, bežična veza je laka za povezivanje, omogućuje nam da pratimo svoje omiljene YouTube kanale, da surfujemo po internetu, da radimo,... gde god da želimo u našem stanu. Svuda nam je dostupan internet. 

Međutim, nije sve tako bajkovito kao što nam prikazuju. Problem nastaje onda kada krenemo malo detaljnije da istražujemo zdravstvene posledice i kada zađemo malo dublje u tematiku van objava zvaničnih medija. Normalno, o štetnim posledicama elektromagnetnog zračenja po zdravlje nećeš naći skoro ništa u zvaničnim medijima, jer im to nije interesantna tema. Jedan od njihovih najvećih oglašivača su upravo kompanije iz telekomunikacione industrije u kojoj ima mnogo profita. 

O štetnosti elektromagnetnog zračenja ovih uređaja se zvanično govori jedva ili uopšte ne. Čini se da je sa svim ovim uređajima sada život mnogo lepši i lakši i da ne treba ni o čemu da brinemo.

 

Podaci koji govore drugačije

Iako su se pojavila brojna ozbiljna istraživanja, od onog koji je izvršila Međunarodna agencija za istraživanje raka, preko studija pojedinačnih nezavisnih istraživanja naučnika i zaključaka Nacionalnog toksikološkog programa u SAD-u, o ovom zračenju se ipak ne govori mnogo ili se barem ne govori dovoljno glasno.

Samo nekoliko minuta guglanja već izlista moguće posledice – od zagrevanja tkiva, glavobolje, loše koncentracije, pa do mnogo ozbiljnijih poremećaja i bolesti.

A ne preduzima se skoro ništa. 

Jer svakako je mnogo isplativije prećutati ovaj problem i praviti se da ne postoji, nego nešto preduzeti.

 

Prepušteni smo sami sebi.

U odsustvu reakcije institucija, ne preostaje nam ništa drugo nego da se zaštitimo sami.

Evo 3 jednostavne stvari koje možemo preduzeti kako bismo, makar u svom domu smanjili štetno zračenje.

 

1. Vratimo se kablovima

Ne zvuči baš privlačno.

Kablovi po kući, po podu, po zidu.

Ne izgleda lepo, a nije ni previše praktično.

Ipak, ako rešiš da se vratiš kablovima i sve uređaje koje možeš povežeš na taj način sa ruterom, to će smanjiti izloženost zračenju.

Koliko će ti lako biti da povežeš kablom svoje uređaje sa ruterom zavisi od toga koji računar ili laptop koristiš. Čak i ako nemaš odgovarajući port, na tržištu možeš naći odgovarajući adapter za cenu od hiljadu do nekoliko hiljada dinara.

Idealno bi bilo da adapter povežeš sa produžnim kablom i tako se i fizički što više odaljiš od rutera.

A kablovi?

Postoje brojne ideje i predlozi za to kako da što lepše i elegantnije prikriješ te suvišne kablove i sprečiš lomove i saplitanja.

Dobro bi bilo ako bi mogao da upotrebiš optičke kablove. U zavisnosti od tipa kabla i toga gde ih nabavljaš, metar optičkog kabla možeš naći po ceni od jedne do nekoliko stotina dinara, ali ih ipak uzmi u obzir zbog daleko manjih dimenzija i mogućnosti prenosa velike količine informacija.

 

2. Isključuj ruter

Da, ovo deluje tako jednostavno i očigledno.

Ipak, koliko ljudi poznaješ da redovno isključuju ruter da bi smanjili štetno zračenje? Da li ti to radiš?

Istraživanja pokazuju da najveći broj domaćinstava, u stvari, nikada ne isključuje ruter, čak ni kada svi spavaju. Izloženi smo štetnom elektromagnetnom zračenju i onda kada to nije potrebno.

I ne samo to.

Mi smo dok spavamo najosetljiviji – sve ono zbog čega san postoji nam je otežano. Regeneracija i detoksikacija, proizvodnja melatonina – sve je to noću otežano zbog toga što elektromagnetno zračenje ometa prirodne procese našeg organizma.

Čak i kada ne koristiš internet, ruter stalno zrači. Dvadeset i četiri sata, sedam dana u nedelji.

To jeste još jedna obaveza i još jedna stvar na koju treba u ionako pretrpanom danu da misliš, ali je ipak jednostavno. Pogledaj ovo uputstvo i uz pomoć nekoliko komandi napravi raspored svom ruteru.

Neka se isključi sam, ako ti zaboraviš.

 

3. Zaštiti se pomoću PhoneChip-a

U pitanju je švajcarski proizvod – zaštita u obliku okrugle metalne pločice koja se postavi na ruter. Jednom kada ga staviš, PhoneChip čini da zračenje rutera više nije štetno za tebe i tvoje telo. 

 PhoneChip štiti od štetnog zračenja rutera i do 98%

 

Kako to PhoneChip radi?

PhoneChip sadrži u sebi minerale – mešavine kristala i poludragog kamenja koji emituju sopstveno elektromagnetno polje. To polje se višestruko pojačava metalnom spiralom koja se nalazi u čipu. U interakciji dva elektromagnetna polja (rutera i PhoneChip-a) menja se izvorno elektromagnetno polje rutera. PhoneChip menja oblik digitalnog signala i smanjuje vrhove (pikove) tog signala. To novo, promenjeno elektromagnetno polje je sada bezbedno za naše zdravlje. Na ovaj način, PhoneChip te štiti od štetnog zračenja rutera i do 98%.

Naučno je dokazan u značajnim evropskim institutima kao što su Institut za molekularnu genetiku u Bolonji, Life-Test Institut i Medicinski Holistički Institut u Nemačkoj, Laboratoriji za eksperimentalna merenja u Švajcarskoj,...

Primenu nemoj ograničiti samo na ruter – ako ga dodaš i na telefon, laptop i/ili tablet, dodatno povećavaš nivo zaštite u tvom domu.

Pored toga, iako u startu deluje kao nešto veća investicija, PhoneChip nema rok trajanja i koristi ga dok god ne zameniš tvoje uređaje.

Saznaj više o PhoneChip-u ovde

 

Razmišljaj dugoročno

Kada pričamo o zaštiti od štetnog zračenja – nema brzinskih rešenja. Kao što smo njima izloženi trajno, tako i naša težnja da se zaštitimo treba da bude dugoročna i stalna.

To je nešto o čemu treba da vodimo računa svakoga dana. Osim kratkoročnog termičkog efekta elektromagnetnog zračenja, dugoročno izlaganje ovom zračenju izaziva biološke promene u našem telu koje mogu dovesti do težih poremećaja i oboljenja. Zato je važno da znamo da smo sve učinili da zaštitimo naše zdravlje i zdravlje naše porodice.

 

Zaštiti se odmah

Možda su nas ubedili da ne može drugačije, pa zato ništa ne radimo.

Ovde ne pričamo o previše komplikovanim rešenjima. Dok ti se čini da je neprijatelj nepobediv i da ne možeš ništa da preduzmeš, vidiš da zapravo nije baš tako. Možeš uživati u prednostima najnovije tehnologije, a opet biti zaštićen od njenog štetnog efekta na tvoje zdravlje.

U pitanju su akcije i rešenja koji su ti dostupni odmah i možeš da počneš sa zaštitom od štetnog zračenja rutera još danas.

ECOM Profit

Poruči