O nama

O nama

Moj put istraživanja

 

Poslednjih 10-tak godina sam zbog svojih ličnih problema i težnji tražio rešenja i različite veze između nauke, psihologije, zdrave ishrane, srećnijeg i ispunjenijeg života.

Jedna od tema koja me je stalno mučila je da li zračenje telefona, wi-fi rutera i laptopova loše utiče na moje zdravlje, jer su oni deo moje svakodnevnice.

Tokom tog perioda sam koristio bluetooth slušalice, pa slušalice sa kablom, pa bluetooth sisteme u kolima, pa spikerfon kao način komunikacije - da bi što više udaljio telefon od glave.

Moja rođaka je naš poznati onkolog koja ima svoju privatnu kliniku i stalno se edukuje na tu temu. Dosta sam pričao sa njom oko nuspojava EMF zračenja, ali ni ona nije mogla da mi da tačan odgovor. Govorila je da za sve te stvari treba da prođe dugo vremena (10-15 godina konstantnog merenja i praćenja) da bi se utvrdilo da li postoje štetni uticaji na čoveka i okolinu.

Ali isto tako je rekla da je malo verovatno da će svetlost dana ugledati pravi podaci, jer je pitanje kome je to u interesu. Istorijski se pokazuje da je česta pojava da je interes profitne pohlepe ispred očuvanja planete i zdravlja ljudi.

U svakom slučaju, rođaka me je podržala u razmišljanju da ne držim telefon dugo na glavi i da ga što je duže moguće ne dajem svojoj deci.

Kasnije sam izučavao razne metode detekcije štetnosti elektromagnetnog zračenja.

Pričao sam sa svojim kolegama sa elektrotehničkog fakulteta, pregledavao svoje stare knjige, spise i ono šta smo sve učili iz te oblasti. Problematika zaštite od elektromagnetnog smoga je u tome što u ovom trenutku ta tema spada u granično polje nauke. Pošto nisam tačno znao šta tražim, viđao sam razne tipove zaštita i dosta prevara.

Nipošto nisam želeo da se bavim prodajom lažne nade i ideja da će nešto da štiti, a da u to ni sam nisam potpuno siguran. Kako sam skeptičan po karakteru, tražio sam dlaku u jajetu.

Pre par godina sam došao u kontakt sa švajcarskim proizvodima i naučnim istraživanjima koja ih prate. To mi je dalo nadu.

Tek kada sam se ja lično uverio, kao i moji prijatelji i porodica, tada odlučujem da pomognem i drugima.

Za sve to vreme sam i dalje proveravao naučna istraživanja, testove, pričao sa stručnjacima iz te oblasti i izvodio sopstvene zaključke. Iz svog tog iskustva, verujem da je PhoneChip po meni jedan od najefikasnijih načina zaštite od elektrosmoga. Isto tako verujem da će u budućnosti postojati više ovako dobrih proizvoda, kvalitetnih dokaza, preciznijih merenja, kao i praktičnih veza graničnih polja nauke.

Možda smo u ovom trenutku mi kao firma pioniri u ovoj oblasti, a znam da neko ko uvodi novine obično na početku bude verbalno napadnut, pa zatim ismevan, a tek na kraju ljudi prihvate nove ideje od koji posle i sami imaju koristi.

 

Brinimo jedni o drugima – zaštitimo se od loših uticaja i započnimo kvalitetniji, bezbedniji život.

ECOM Profit

Poruči